Nu är det dags att slipa golv

Så här under vintern (Gud, så mycket det har snöat på sistone) brukar jag tänka på hur man kan piffa till lägenheten på ett grundligare sätt.  Ni undrar säkert vad jag menar med det? Jo, man får till en fräsch uppiffning av huset genom att slipa alla trägolv. Som tur är, så behöver man inte göra slipa golv varje år. Men hur ofta kan eller behöver man slipa golvet? Ja som allt annat så beror det på. Först och främst vilket trägolv man har, då hårdare träslag håller längre. Generellt så utgår man ifrån att ett trägolv i ek håller sig i ca 10 år medan golv av furu, kanske 5 år.

En annan sak är ju att man gör inte det själv. Det är mycket enklare och billigare ta in ett proffs just för detta ändamål. Varför inte göra det själv kanske vissa av er tänker. Ja, eftersom man gör det så sällan så kan man inte kräva att man ska äga en golvlslip. Ett duktig hantverkare utför jobbet också mycket snabbare och effektivare, helt enkelt för att de är rutinerade av att göra detta varje dag.

Min lilla hemlis är att jag använder mig av en nischad tjänst som heter Golvslipning.se, de har bara svenska företag som betalar skatt och har f-skatt. Ifall du vill slipa golvet själv, finns sådana också så har de bra guider för det på sin hemsida. Deras tjänst är enkel att använda, man fyller bara i hur stor golv man har, tar en bild med mobilen och skickar in till dem. De skickar förfrågan vidare till sina hantverkare som är anslutna till tjänsten och så kontaktar de en med lite följdfrågor för att kunna ge en sitt bästa pris. Man kan vara tryggt som sagt, för deras hantverkare är anslutna till Golvförbundet. Hoppas ni uppskattar detta lilla inredningstips och ta hand om er nu. Ska försöka skriva lite mera nu när jag är tillbaka. Känns riktigt roligt!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *