Pannbiff med mos och sky

Pannbiff med örtmos / potatis och sky
ca 45 minuter

Ingredienser för 4 port.
1 msk dijonsenap
150 gram Hushållsmjukost
1 krm italiensk salladskrydda
0,5 kg köttfärs
2 dl mjölk
400-500 gram potatis
2 msk ströbröd
2 st ägg
200 gram ärtor

Tillagning

1. Blanda ströbröd, hälften av mjölken, hälften av äggen och dijonsenapen. Låt stå i fem min.
2. Blanda i köttfärsen med salt och peppar. Ev liten riven / finhackad lök om så önskas. Ca 0,5 gul lök. Forma till biffar och stek dem i lite smör. Ett tips kan vara att snabbt steka pannbiffarna i en het stekpanna och sedan in i ugnen på 175 grader i 10-15 min.
3. Koka den skalade potatisen, mosa med resterande ägg, mölk samt med hushållsmjukosten. Smaka av med salt, peppar och salladskryddor.
4. Koka ärtorna.
5. Häll lite vatten och eventuellt kalvfond i pannan som du stekte biffarna i, koka några minuter och sila sedan.

Vi gjorde denna maträtt idag och den här suveränt god. Det finns givetvis i min receptpärm, vecka 4. Idag missade vi dock skyn så det vi bli en variant på brunsås med créme fraiche. Och så ville prompt barnen ha en vanlig potatis och inte potatismos. Men det blev precis lika gott som vanligt.